2012. június 12., kedd

Kivert biztosíték


Rendszeresen találkozom olyan megjegyzésekkel, mint pl. ez: 

"Az Orvosok gyógyszereket rendelnek, melyekről keveset tudnak, olyan betegségekre, amelyekről még kevesebbet tudnak, persze saját betegeiknek, akikről semmit sem tudnak."
Ez még nem is akkora probléma, mert akinek nem inge, az ne vegye magára. Orvosok között van ilyen is, meg olyan is. De én a betegek az orvosok szemszögéből nézve a dolgot azt vettem észre, hogy:
  • 1.       a betegek az orvosi utasítás ellenére sem figyelnek oda a táplálkozásukra
  • 2.       az orvosok ezt tudva, inkább felírják a gyógyszert, ismerve annak mellékhatásait is, de a mellékhatások kockázatai kisebbek, mintha a beteg kezeletlen lenne. Így legalább az a szerencsétlen beteg élhet még 30-40 évet a 10-15 helyett
  • 3.       szidjuk az orvost, a gyógyszergyártót, hogy lobby az egész és ők hitetik el velünk, hogy betegek vagyunk. Pusztán csak azért, mert kell nekik a profit.
  • 4.       Hogyne kellene, ha ahelyett, hogy egészségesen élnénk, inkább beveszünk egy csodapirulát és tovább faljuk a túl zsíros, sok cukros, agyon sózott ételeinket. Sokan az inzulin és szénhidrát felszívódást gátló szerek mellett nem, hogy diétáznának, hanem nagyobb adagokat nyomnak be. Majd a gyógyszer elintézi. Azért van. Nem?
  • 5.       De ugyanez érvényes az étrendkiegészítőkre is. Inkább megveszem az „xz” csökkentő tablettát, ahelyett, hogy az étrendemet átértékelve, változtatnék azon. Vagy esetleg valamilyen gyógyforrázatot fogyasztanék.
  • 6.       Ha nem hat a gyógyszer, mert szartunk az orvosi utasításra, akkor az orvos és a gyártó a hibás, mert mind a két szemétláda csak a profit miatt csinálja.

Tudom, vannak olyan orvosok akik tényleg nem foglalkoznak a beteggel. Viszont minden szakmában vannak kontárok és szakmájukat magas szinten művelők. Sokszor elhangzik, hogy az orvos az más, mert emberek életével játszik. Miért? A metrókocsiszerelő nem? Vagy a busz-, autószerelő? A kórház aggregátorát javító szerelő? A légiközlekedést irányító számítógép szerelője? Vagy az élelmiszer termelő, gyártó, forgalmazó? Minden ember felelős valakinek az életéért. Mégis mindenki hibázik. A kérdés, hogy a hibát szándékos hanyagság okozza vagy véletlen.
Én azt tudom, hogy eddig nagyon kevés kontárral találkoztam az orvosok között. Azt tudom, hogy annak, hogy itt lehetek, nem kevés orvosnak tartozok köszönettel. Ők megtettek mindent, hogy az anyagi világon tudjanak tartani és itt is vagyok (Sokak bánatára:D). 

Ennyi:)

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More